Reklam Verin

Site Haritası

     

 
Türkiye ‘iletişim köprüsü’ oldu bir yılda 5 milyar yattı
Haber Tarihi:    Bu haber 15743 kere okundu

 Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt, “Türkiye doğalgaz ve petrol boru hatlarında olduğu gibi iletişim trafiği açısından da çok önemli bir coğrafi konuma sahip.

Mavi akım, Bakü-Tiflis-Ceyhan  gibi petrol ve doğalgaz alanında Türkiye’nin bölgesinde elini güçlendiren projelerin benzerleri iletişim alanında neden olmasın” dedi. İstanbul’da düzenlenen 24. IPMA Dünya Kongresi’nde konuşan Bozkurt, Türkiye’nin Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan ile birlikte gerçekleştirdiği ve 4 kentin isminin baş harflerinden oluşan CADİ Projesinin Ortadoğu, Güney Asya ve Uzakdoğu arasındaki bütünleşik ve çok geçişli fiberoptik sağlayıcı olmayı başardıklarını anlattı. Bozkurt, bu projenin Türkiye’yi Avrupa ile Asya arasında bir iletişim köprüsü haline getirecek proje olduğunu söyledi.Bozkurt, “İstanbul iletişimin de başkenti olabilir” dedi.
5 milyarlık yatırım
Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir de, şu değerlendirmeyi yaptı: “Dünyada bizim sektörün büyüklüğü 4 trilyon dolar. Gayrisafi hasıla açısından baktığınız zaman yüzde 7’ye karşılık gelen bir tutarı öngörüyor. Türkiye’de de bu oran benzeri seviyelerde. Türkiye’de özellikle son dönemde gerçekleşen yüksek yatırımlar, Türkiye’nin ekonomik krizden az etkilenmesinde önemli bir payı olduğunu düşünüyoruz. Sadece 2009 yılında telekom sektörüne yapılan toplam yatırımın tutarı 5 milyar TL civarında gerçekleşmiş ki bu neredeyse Türkiye’ye bir yıl içinde giren yabancı sermaye tutarının yarısı kadar bir oranı öngörüyor.”
5 milyar insan
Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, “Bugün Türkiye’nin dört bir ucundan, Diyarbakır’dan, Van’dan, Karadeniz’den Paris’ten, Londra’dan, başka  birçok yerden daha hızlı mobil internet ulaştırıyoruz. Dünyada 6.8 milyar insan var. 5 milyardan fazlasını birbirine bağlamayı becermiş bir sektör olduğu için teknolojinin hızla değişimiyle insanlara fark yaratmaya devam edeceğiz” diye  konuştu.

Vodafone’nun dünya liginde üçüncüyüz

VODAFONE Türkiye CEO’su Serpil Timuray, şunları anlattı: “Bu yıl itibariyle de Vodafone Türkiye, Vodafone grubu içinde büyüme pazarı olarak belirlenmiş toplam dünyadaki yatırım bütçesinden çok önemli bir pay alıyor. Geçtiğimiz 2 yılda Avrupa çapındaki yatırımlar sıralamasında Türkiye pazarı ilk 3 sırada yer alıyor. Vodafone Türkiye, Vodafone Avrupa ülkeleri arasında en hızlı büyüyen pazar olarak öne çıkıyor.”







      Diğer Haberler



 

İmplant  |  Webstats | SiteMap XML | İmplant  |  SEO  | Kombi | Saç Ekimi| | Gazeteler | Böcek İlaçlama