Reklam Verin

Site Haritası

     

 
TURKCELL'İN ÜÇÜNCÜ ÇEYREK NET KARI 556.3 MİLYON TL OLDU
Haber Tarihi:    Bu haber 8788 kere okundu

Turkcell, 2010 üçüncü çeyrekte net karını 556.3 milyon TL olarak açıkladı. Çağrı sonlandırma ve azami fiyat düzenlemelerinin negatif etkisiyle gelirlerinde yüzde 1.7 oranında azalma olmasına rağmen Turkcell'in, hem yıllık, hem de çeyreksel bazda karını arttırdığı bildirildi. İSTANBUL (ANKA) - Turkcell, 2010 üçüncü çeyrekte net karını 556.3 milyon TL olarak açıkladı. Çağrı sonlandırma ve azami fiyat düzenlemelerinin negatif etkisiyle gelirlerinde yüzde 1.7 oranında azalma olmasına rağmen Turkcell'in, hem yıllık, hem de çeyreksel bazda karını arttırdığı bildirildi.

Tukcell'in 2010 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, grup net karının yüzde 12'lik artışla 496.8 milyondan 556.3 milyona yükseldiğini söyledi. Ciliv, gelirlerinde geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 1.7 oranında bir düşüş olduğunu belirterek, 2 milyon 327 bin, AVFÖK marjının ise yüzde 37.1 olduğunu açıkladı.

-"9.4 MİLYON KAYITLI 3G ABONEMİZ VAR"-

Ciliv, hem ses hem de mobil internet kullanım ücretlerinin düşmesine paralel olarak abone başı aylık ortalama konuşma süresinin yıllık bazda yüzde 33 artarken, kullanıcı başı aylık ortalama mobil internet kullanımının ise yüzde 343 oranında rekor bir yükselme kaydedildiğini açıkladı. Mobil İnternet ve servis gelirlerinin toplam gelire oranını yüzde 20.5 olarak açıklayan Ciliv, şunları söyledi:
"Turkcell, 9.4 milyon kayıtlı 3G abone sayısıyla ve 3G mobil internet hizmetiyle sektöre liderlik etmeyi sürdürdü. Mobil pazarda Turkcell'in abone rakamı 33.9 milyon oldu. Faturalı Turkcell Abonelerinin toplam abonelere oranı, geçen seneki yüzde 25.3'lük seviyeden yüzde 29.2'ye yükseldi. Abone Başı Aylık Gelir (ARPU) ise faturalı abone ve kullanım oranlarındaki artışla birlikte bir önceki yıla göre yüzde 4 oranında artarak 20.4 TL'ye yükseldi."

-"TURKCELL MARKASIYLA PİYASAYA YENİ BİR TELEFON SUNACAĞIZ"-

2010'un üçüncü çeyreğinde daha uygun fiyatlarla artan konuşma ve mobil internet kullanım oranlarının etkisi ile operasyonel verimliliğin arttığını belirten Ciliv, dünya ekonomisinin daraldığı zorlu dönemlerde dahi işlerine odaklanarak, Türkiye'nin geleceğine, ekonomisine ve sosyal refahına yönelik yatımlarını sürdürdüklerini söyledi. Müşterilerine sundukları avantajlı tekliflerle ses ve mobil internet kullanımında çok güçlü bir ivme yakaladıklarının altını çizen Ciliv, "Akıllı cihazların pazarda artan payı ve yaygınlaştırdığımız 3G altyapısıyla, bu yeni dönemde, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik mobil servis ve uygulamalarla hem iş modelimizi büyütebileceğimiz, hem de pazar lideri olarak güçlü markamız ile müşterilerimize daha iyi imkanlar sunmaya devam edebileceğimiz için çok heyecanlıyız" dedi.

Ciliv, Turkcell şebekesinde 1.6 milyon adet akıllı cihaz bulunduğunu ifade ederek, bu rakamın 2010 yılı için öngördükleri 1 milyon adet beklentisinin üzerinde gerçekleştiğini kaydetti. Ciliv, Turkcell markasıyla yeni bir akıllı telefonu piyasaya süreceklerini duyurarak, bu telefonun, Türkçe sesli arama motoru özelliği bulunan Türkiye'deki ilk telefon olacağını söyledi.







      Diğer Haberler



 

İmplant  |  Webstats | SiteMap XML | İmplant  |  SEO  | Kombi | Saç Ekimi| | Gazeteler | Böcek İlaçlama