Reklam Verin

Site Haritası

     

 
Porsche Cayenne Ağustosta Türkiyede
Haber Tarihi:    Bu haber 13754 kere okundu

Porsche’nin lüks SUV modeli Cayenne'nin en güçlü versiyonu olan 550 HP'lik Cayenne Turbo S, Ağustos ayında Türkiye’de de satışa sunulacak. Doğuş Otomotiv-Porsche tarafından ülkemize sınırlı sayıda ithal edilecek olan Cayenne Turbo S, dinamik sürüş ve tasarım özelliklerinin yanı sıra 280 km/s’lik maksimum hızıyla da dikkat çekiyor.


Alman lüks spor otomobil ve arazi aracı üreticisi Porsche'nin tasarımıyla olduğu kadar yol tutuş performansı ve teknolojisiyle de ön plana çıkmayı başaran Cayenne model ailesinin en güçlü üyesi Cayenne Turbo S, Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Doğuş Otomotiv-Porsche, Ağustos ayından itibaren ülkemizde de satışa sunacağı 550 HP'lik Porsche Cayenne Turbo S'ten sadece 5 adet ithal edecek.

Sade fakat göz alıcı sportif görsellik!

Porsche Cayenne Turbo S, tüm Cayenne versiyonları gibi sade ama yeterince sportif görsel yapısıyla farkındalık yaratmayı başarıyor. 21 inçlik SportPlus alaşım jantlar, döküm alüminyumdan yapılmış dörtlü egzoz çıkışları, araç gövde rengine boyalı ızgarası ile birlikte arka bölümündeki Cayenne Turbo S logosu ile kardeşlerinden görsel olarak ayırt edilebiliyor. Kabin içinde ise yüksek Porsche kalite standartları tüm Cayenne versiyonlarında olduğu gibi yer alırken hafıza paketli spor ön koltuklar, bağımsız koltuk konturlarına sahip arka koltuk sırası, iki renkli deri döşeme kombinasyonu (siyah/havana ya da siyah/çelik gri) ve Cayenne Turbo S amblemli kapı içi alüminyum paneller gibi yeniliklere yer veriliyor.

Hard drive’lı navigasyon modülünü içeren son nesil Porsche İletişim Multimedya Sistem Yönetimi (PCM) ise dokunmatik bir ekran aracılığıyla etkinleştirilen eksiksiz bir dizi yeni ve kolay erişilen işlev temin edebilmektedir. Diğer tüm Cayenne modellerinde olduğu gibi Cayenne Turbo S de navigasyon sisteminde yer alan varış noktaları için eksiksiz kelime tanıma özellikli ses etkinleştirme, ses-müzik arayüzü (MP3 bağlantılı), Bluetooth’lu cep telefonu bağlantısı ve hem analog hem de dijital sinyallere göre çalışan TV modülü seçeneğiyle birlikte sunulmaktadır. Standart olarak sunulan 14 hoparlörlü BOSE® Surround Ses Sistemi 410 Watt’lık geliştirilmiş bir güç çıkışı sergilerken, aynı zamanda artık 5.1 Discrete Surround Formatında müzik ve video DVD’lerinden müzik çalabilme özelliğine sahip olacak biçimde modifiye edilmiş olmasıyla dikkat çekiyor.

Maksimum güç maksimum sürüş dinamizmi!

Porsche SUV’larının en güçlüsü olarak tanımlanan ve 6 ileri hızlı Tiptronic S şanzımanla donatılan Cayenne Turbo S, güçlü kaputu altında 550 HP güç üreten ve çift turbo beslemeli, 4.8 litre hacimli V8 motorla üretilecek. 0–100 km/s hızlanmasını 4.8 saniye gibi baş döndürücü bir sürede tamamlayabilen Cayenne Turbo S, 280 km/’lik maksimum hızıyla ön plana çıkıyor.

Standart olarak sunulan havalı süspansiyon ve Porsche Dinamik Şasi Kontrolü (PDCC) gibi savrulmaya karşı aktif koruma sistemleriyse Cayenne Turbo S’in yol tutuşu ve sürüş dinamiklerini arttırıyor. Devrilmeye karşı geliştirilen (anti-roll) PDCC sistemi, hemen hemen tüm koşullarda Cayenne Turbo S’i yol üzerinde düz tutarak ve sadece sürücü son derece sportif ve dinamik bir sürüş modunu tercih ettiği zaman aracın hafif bir hareketine izin vererek dönemeçlerde gövdenin yana yatma hareketini sınırlıyor.

Alman üreticinin normalde spor otomobillerine entegre ettiği Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) sistemi, Cayenne Turbo S’te de standart olarak sunuluyor. PASM Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi, yol koşulları ve sürücünün sürüş tarzıyla ilgili bir işlev olarak amortisör kuvvetlerinin sonsuz şekilde kontrolünü sağlar ve sürücünün, aracı kullanırken üç amortisör ayarından (Konfor, Normal ve Spor programları) birini seçmesine imkân verir. PASM, örneğin sürücü, seri ivmelenmenin öne çıktığı ve gövdenin yalpalayıp savrulmasının önlenmesi için frenlerin sert bir şekilde uygulandığı çok dinamik bir sürüş stilini tercih ettiğinde müdahale eder.

Porsche, yeni modeli Cayenne Turbo S’te Porsche Seramik Kompozit Fren (PCCB) sistemini ise isteğe bağlı donanım kapsamında sunuyor. Karbon fiber seramik kompozitten yapılma son derece dayanıklı fren disklerinden oluşan sisteme sahip Cayenne Turbo S’te önde 410 mm, arkada ise 370 mm çapında diskler yer alıyor. En güçlü Porsche Cayenne versiyonunda yavaşlama fonksiyonu ise önde altı pistonlu kaliperler, arkada ise dört pistonlu kaliperler aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Kaynak: http://www.porsche.com.tr







      Diğer Haberler



 

İmplant  |  Webstats | SiteMap XML | İmplant  |  SEO  | Kombi | Saç Ekimi| | Gazeteler | Böcek İlaçlama